VRTOGLAVE VISINE – Ketrin Makgi

Vrtoglave visine je dugo očekivani nastavak romana Hiljaditi sprat. Moje utiske o prvom delu pročitajte OVDE.

UKRATKO

Četvoro mladih pokušalo je iza sebe da ostavi najgoru noć u svom životu. Leda će uraditi sve da sakrije tajnu, Vot pokušava da zaboravi sve što se dogodilo, Rajlin menja život iz korena, a Ejveri je ponovo izgubila najvrednije što je imala.

Kaliopi će uneti novi nemir u njihove živote. A neko… neko ko želi osvetu budno ih posmatra.
UTISCI O KNJIZI

Za razliku od prvog dela, ovaj me nije držao prikovanu za knjigom od samog početka. Ali daleko od toga da nije zanimljiv. Ketrin Makgi je nastavila sa sjajnom pričom punom zapleta, tajni i spletki, novih ljubavi i starih koje nisu uspele da opstanu… Kad me pitaju za ovaj serijal, uvek kažem: Ako ste voleli seriju ‘Gossip girl’ volećete i Hiljaditi sprat i Vrtoglave visine. Tema je slična, samo što je serijal više futuristički:)

IZGLED / KORICE

Iako su Vulkanove korice predivne, u ovom slučaju bih prednost dala originalu. 🙂

ZAKLJUČAK

Kao ljubitelj YA žanra, dajem ovom serijalu pet zvezdica i preporučujem ga od srca.

BOOK REVIEW

Vrtoglave visine Book Cover Vrtoglave visine
Hiljaditi sprat
Ketrin Makgi
Savremeni YA
Vulkan izdavaštvo
2018
320

NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA.

Dok žive na visinama, u sjaju i glamuru, petoro tinejdžera krije opasne tajne o jednoj strašnoj noći. Jer svako od njih u sebi nosi i svetlost i tamu. Baš kao i Ogledala.

Ogledala su, zapravo, dve različite kule, jedna svetla i jedna tamna. Polarne suprotnosti, kao dan i noć. Nijedna nema značenje bez druge, kao mnogo stvari na našem svetu.

Ledu proganjaju sećanja na događaje iz najgore noći u njenom životu. Uradiće sve što je potrebno da bi tajna ostala skrivena – verovaće i neprijatelju.
Vot samo želi da zaboravi na sve, sve dok ga Leda ne natera da počne ponovo da hakuje. Oslobodiće se njenih stega zauvek.
Kada Rajlin dobije stipendiju najbolje privatne škole u Njujorku, život joj se menja iz korena. Ali to znači da će videti dečka kojem je slomila srce, i koji je onda njoj slomio srce. Izdržaće.
Ejveri pati zbog njega. On je jedini momak kog ne može da ima, ali ona je spremna na sve. Biće sa njim.
A tu je i Kaliopi, tajanstvena lepotica koja stiže u Njujork odlučna da im svima pomrsi konce… I zna tačno odakle da počne. Posvađaće ih.
Ali niko od njih ne zna da postoje dva oka koja ih budno posmatraju, pažljivo prateći svaki njihov korak. Neko ko čeka u prikrajku. Osvetiće se.

U ovom svetu vrtoglavih visina, samo jedan pogrešan korak znači užasan pad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *