VALENTINA U MRAČNOJ KOMORI – Evi Blejk

UKRATKO

Dve žene, dva grada, dva različita vremenska perioda.

2012. je godina i fotograf Valentina Roseli već godinu dana živi sa svojim ljubavnikom, odbijajući sva njegova insistiranja da njihova veza pređe u nešto ozbiljnije. Nakon što Teo Sten misteriozno nestane, a Valentina prihvati ponuđeni posao, život će joj se potpuno promeniti…

1929. u Veneciji pripadnica visokog društva Luiza Bžežinski vodi potpuno tajni život uz svoj alter-ego, kurtizanu Belu. Na taj način pokušava da se oslobodi zarobljeništva u nesrećnom braku, nesvesna da će slobodna postati tek kad pronađe svoju istinsku ljubav…
UTISCI O KNJIZI

Iskreno, nisam ljubitelj erotskih romana, a ovaj je počeo tako da sam mislila da ću na svih 300 i kusur stana čitati samo scene seksa. Da nisam obećala sebi da neću odustajati od knjiga, ovu bih verovatno ostavila posle dva, tri poglavlja.

Srećom nisam. Jer u nastavku ona postaje fantastičan spoj erotike, misterije i borbe dve žene – jedne protiv ljubavi, druge za ljubav.

I Valentina i Bela su, svaka na svoj način, fascinantne žene. A isto tako, obe su imale nešto zbog čega mi se i nisu svidele. Njihove priče se prepliću na mnogo lep način i na kraju, možda ne baš toliko neočekivano, spajaju u jednu.

VALENTINA

Karakter Valentine u ovom romanu inspirisan je likom koji je tokom šezdesetih godina stvorio strip majstor Gvido Krepaks.

TRILOGIJA

Potpuno neobaveštena Tamara opet je tek nakon čitanja shvatila da je ovo prvi deo trilogije. Možda grešim, ali izdavač to nigde nije naveo. Međutim, ja bih rekla da je poptuno nezavisan deo, tako da se opušteno može čitati, bez obzira na to da li izdavači planiraju i nastavke ili ne.

IZGLED / KORICE

Na prvi pogled korice ove knjige izgledaju kao da je u pitanju čiklit roman, valjda zbog tih pastelnih boja. Sa druge strane, original izgleda mnogo, mnogo mračnije nego što priča zaista jeste. Dakle, što se mene tiče, ni jedna ni druga naslovna joj ne odgovaraju u potpunosti.

ZAKLJUČAK

Kao što sam gore spomenula, ja inače nisam ljubitelj erotskih romana, ali je ovaj obavijen i misterijom i tajnama, što mu je dalo malo drugačiju notu i zbog čega mi se na kraju dopao.

Dala sam mu četiri zvezdice na Goodreads-u, ali mi je sada, par dana kasnije, kad su se slegli utisci možda više za neku jaču trojku, ili tri i po zvezdice. U svakom slučaju, ako ste ljubitelj erotskih romana, klasičnih ili neklasičnih, preporuka.

Možete je poručiti na sajtu Kamelija izdavaštva ili klikom na sliku ispod:

BOOK REVIEW

Valentina u mračnoj komori Book Cover Valentina u mračnoj komori
Valentina
Evi Blejk
Erotski roman
Kamelia izdavaštvo
2018
335

Milano, 2012. Fotograf Valentina Roseli već godinu dana živi s Teom Stenom, ali tvrdoglavo odbija da njihova veza pređe u nešto ozbiljnije uprkos Teovom insistiranju. Zaintrigirana poslovnom ponudom da fotografiše ljude koji se prepuštaju uživanju u mračnijoj strani erotskih fantazija, biva uvučena u senoviti svet koji otkriva deo njene ličnosti koga dotad nije bila svesna.

Venecija, 1929. Bela je alter-ego uvažene pripadnice venecijanskog visokog društva zarobljene u nesrećnom braku i sputane krutim društvenim pravilima. Kroz Belu ona ostvaruje svoje fantazije vodeći tajni život kurtizane, ali biće zaista slobodna tek kada pronađe čoveka koji će je istinski voleti.

Iako ih razdvajaju decenije, Belin i Valentinin život duboko su isprepletani. U obema će se probuditi skrivene želje, ali hoće li uspeti da nađu vezu između telesne strasti i prave ljubavi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *