REČ, DVE sa Tamarom Simeonović

Tamara Simeonović, autorka romana Metak, Crna mamba, Profesor i Trilogija srca, ovonedeljni je gost rubruke “Reč, dve…” na mom blogu. Tamara je spisateljica, majka jedne Mile i u nastavku teksta možete pročitati koje svoje knjige preporučuje, ko su joj najdraži likovi, ima li neki savet za buduće pisce i šta bi bila da nije pisac.

Koju bi svoj roman i zašto preporučila nekome ko je tek čuo za tebe i voleo bi da se upozna sa tvojim radom?

– To je kao da roditelja pitaš koje dete preporučuje, sve ih isto volim. Ali ako nisi čitao/la ništa moje, kreni redom.

Omiljeni lik iz tvojih knjiga?

– Imam dva tri posebna. Aleksandar zato sto je prvi. Tara zato što je ona slovo o vremenu u kome živimo, i Sunce zato što su klišei oborivi.

“Trilogija srca” izašla je pre nekoliko meseci. Radiš li već na novoj knjizi?

– Uvek radim. Od nekih radova na kraju ispadnu romani, neki godinama spavaju u fiokama. Videćemo šta će biti sa ovom.
Sa kojim likom iz knjige bi otišla na večeru?

– Khaleesi- majkom zmajeva. To bi bila veoma zanimljiva večera sve dok ne kaže Drakaris 😅

Savet za buduće pisce?

– Generalno, ono što ljudi prvo moraju shvatiti jeste da saveti neće puno pomoći ako ti ne sediš, vredno radiš i pišeš. I na svako pitanje moj je odgovor uvek – ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.

Knjiga, film i serija koju svi obavezno moramo da pročitamo/pogledamo?

– Hmmm, francuski film Nedodirljivi gde glavne uloge tumače Fransoa Kluzet i Omar Si. Ovo je moj omiljeni film svih vremena. Serija ima puno. I svih žanrova. Igra prestola, Narcos, Pravi detektiv, Zero Zero Zero, Kraljica Juga (španska originalna verzija), Otkriće veštica, Sex and city (mada nema ko ovo nije gledao vrvt), Tabu… Mogla bih do sutra. Isto važi i za knjige, ali u poslednje vreme naginjem Italijanima, tako da sve preporuke za svaku knjigu Roberta Savijana.

Instagram profil koji bi trebalo da pratimo i zašto?

– Pa ja nisam ovde neki stručnjak u smislu da mogu da preporučujem profile u vidu nekih korisnih informacija. Ja instagram smatram zabavnim i pratim gomilu infuensera iz svakog polja, kao i gomilu bookstagramera, jer me to zanima. Zato bi svi trebalo zapratiti moj. 😊

Da nisam pisac bila bih…

– advokat.

Tri stvari o tebi koje ne znamo.

– Imam užasnu tremu pred izlazak svake knjige, sakupljam sitnice kako bih sačuvala bitne događaje od zaborava i vrlo vrlo sam smotana. Saplešću se , politi, lupiti o vrata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *