POSLEDNJI OSMEH – Marko Lončar

Marko Lončar je moj kolega bloger i novinar i njegov prvi roman ‘Poslednji osmeh’ sam dobila na poklon. To, naravno, nije imalo uticaj na moje viđenje ove priče. Utiske sam napisala maksimalno iskreno.

UKRATKO

Nebojša i Hana uživaju u savršenoj vezi. Jedan vikend, jedna nesreća, dovešće Hanu do borbe između života i smrti. Provodeći dane u bolnici, Nebojša se priseća njihove veze od prvog dana, pa sve do Hanine nezgode. Ali, da li su ta sećanja dovoljno jaka da bi vratila Hani želju za životom?
UTISCI O KNJIZI

Nažalost, moj prvi utisak nije o radnji ovog romana, već neke druge stvari… Ja sam neko ko ne može da zanemari pravopisne, gramatičke i stilske greške dok čita. Naravno, svima se omakne po neka takva, ali ne bi trebalo da ih ima u objavljenim romanima! Tačka. Marko Lončar je stvorio sjajne likove i na divan način nam ispričao njihovu priču. Svaka zamerka koju imam ide njegovoj lektorki, koja roman kao da nije čitala.

Kao što sam spomenula, priča je divna, romantična i preporučila bih je tinejdžerkama koje se tek zaljubljuju u čitanje. Lagano štivo, brzo se čita, dopadljivi likovi… Nažalost, za mene je priča pomalo ostala u senci lektorke koja nije uradila svoj posao.

IZGLED / KORICE

Za korice ovog romana čista desetka. Kupile su me na prvi pogled, kako mene, tako i mnoge od vas koji ste mi pisali kada sam fotku knjige postavila na Instagram profil. Odavno se nisam susrela sa toliko jednostavnim, a lepim izgledom naslovne strane romana.

ZAKLJUČAK

Kao što sam gore spomenula, prvo je preporučujem tinejdžerkama koje tek počinju da čitaju, pa tek onda svima ostalima. Načula sam negde da Marko priprema nastavak ‘Poslednjeg osmeha’ i jedva čekam da taj roman ugleda svetlost dana. Sigurno ostajem čitalac mog dragog kolege, samo ovom prilikom apelujem na njega da pronađe novog lektora. 😀

Zbog zanimljive priče i izgleda romana, dala sam četiri zvezdice na Goodreadsu. Da nije toga, celokupna ocena bi, nažalost, bila niža…

Ukoliko želite da poručite knjigu, javite se autoru OVDE.

BOOK REVIEW

Poslednji osmeh Book Cover Poslednji osmeh
Marko Lončar
Ljubavni roman
Autorsko izdanje
2015
204

Koliko jaka sećanja moraju biti da bi nekome ponovo vratila volju za životom?

Koliko zapravo ljubav i prave vrednosti zauzimaju mesta u našim životima?

 

Topla i snažna životna priča o ljudima u nepredvidivim životnim okolnostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *