PAD ELEMENATA: RUŠENJE PORETKA – Nevena Jeremić

Rušenje poretka je prvi roman duologije Pad Elemenata koju potpisuje domaća autorka Nevena Jeremić.

UKRATKO

Carstvo Elimis podeljeno je na četiri sektora određenih po horoskopskim elementima – Vodeni, Vazdušni, Zemljani i Vatreni. Na nekoliko frontova vode se bitke koje pokreću ozloglašeni Oslobođenici, željni osvete. Cilj im je da unište carsku dinastiju, koja je na sve spremna da bi ih zaustavila. Prestolonaslednica Hefona i nekoliko njenih vršnjaka različitih horoskopskih znakova i staleža slučajno će se povezati u ovoj borbi – biće jedini koji će moći da zaustave nemire u Elimisu.

UTISCI O KNJIZI

Nevena Jeremić je imala samo 16 godina kada je napisala ovaj roman, ali se to ne može primetiti ni u jednoj jedinoj rečenici. Devojka poseduje zrelost u pisanju, što je mene oduševilo. Obratila je pažnju na svaki detalj u priči i sasvim uspešno kreirala jedan novi svet.
Knjiga se brzo čita, zanimljiva je, zadržava pažnju i do samog kraja ne može da se nasluti kako će se završiti. Na divan način je stvorila svaki od likova, razradila njihove živote do najsitnijih detalja, zbog čega ćete imati osećaj da ih stvarno poznajete. Predivan splet misterije, fantastike, prijateljstva i ljubavi u jednoj knjizi.

IZGLED / KORICE

Roman izgleda lepo, ali mislim da je to moglo i bolje.

KUPOVINA

Ovu knjigu možete naručiti preko sajta izdavača, do kog možete doći klikom OVDE.

ZAKLJUČAK

Roman koji može da parira mnogim svetski poznatijim pričama. Oduševljena sam prvim delom, jedva čekam nastavak i od srca vam preporučujem Nevenin prvenac!

BOOK REVIEW

Rušenje poretka Book Cover Rušenje poretka
Pad Elemenata
Nevena Jeremić
YA Fantastika
Buby Book
2017
253

U Elimisu, carstvu podeljenom na četiri sektora određenih po horoskopskim elementima, mnoge tajne su skrivene i vode se bitke na nekoliko frontova.

Pobuna ozbiljno preti da naruši krhki mir, koji traje svega dvadeset godina.

Ozloglašeni Oslobođenici, željni osvete, bore se za niže slojeve društva. Naspram njih je carska dinastija koja je spremna na sve, samo kako bi ih u tom pohodu zaustavila.

Postavlja se pitanje: Kome zapravo pripada vlast?

Kada se četvoro vršnjaka različitih horoskopskih znakova, društvenih staleža i moći slučajno sretne, sudbine im se povezuju. Istovremeno, sve maske u carstvu padaju a karte se otkrivaju.

Šta i ko će opstati nakon toga?

U beskrajnoj borbi savesti i dužnosti, dobra i zla, ko odnosi pobedu? Hoće li pravda biti zadovoljena ili je, ipak, njena cena previsoka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *