OGRLICA KNEGINJE TATJANE – Džil Pol

Ogrlica kneginje Tatjane je Vulkanovo izdanje iz 2018. godine. Originalno je izdata 2016. na engleskom jeziku, pod nazivom The Secret Wife.

UKRATKO

Kiti je na užasan način saznala da je muž vara. Bez mnogo razmišljala odlučila je da iz Londona pobegne u malu brvnaru u Americi, koju je nasledila od pradede. Tamo pronalazi medaljon koji datira iz 1914. godine i dnevnik koji je vraća stotinu godina unazad…
UTISCI O KNJIZI

Fantastično mi je na koji je način autorka spojila istorijske činjenice sa fikcijom. Posle svakog drugog poglavlja sam morala nešto da guglam da proverim činjenice koje se kriju iza priče i oduševljavala se nekim novim informacijama.

Iako je okarakterisan kao ljubavni roman, ne bih se u potpunosti složila sa tim. Naravno, ljubavna priča je u centru pažnje, ali nikako ne treba zanemariti sjajan istorijski deo ove knjige. Po meni, to je ono što je romanu dalo neku posebnu draž i definitivno ocenu više. 🙂

IZGLED / KORICE

Moram priznati da su, pored naslova, korice ono što me je privuklo da proverim o čemu se radi u ovom romanu. Stvarno izgledaju lepo. Sa druge strane, original mi je užasan. Nikakve veze sa radnjom…

ZAKLJUČAK

Ukoliko vam je potrebno štivo da se opustite u ovim zimskim danima, onda obratite pažnju na ovu knjigu, ali ne očekujte nešto što će vas oboriti sa nogu.

BOOK REVIEW

Ogrlica kneginje Tatjane Book Cover Ogrlica kneginje Tatjane
Džil Pol
Ljubavni roman, istorijska fikcija
Vulkan izdavaštvo
2018
320

Velika ruska kneginja i engleski novinar povezani jednom od najvećih misterija svih vremena.
Ljubav. Slomljeno srce. Medaljon koji skriva tajnu.

Godina 1914.
Rusija se nalazi na ivici propasti, dok se porodica Romanov suočava sa užasno neizvesnom budućnošću. Velika kneginja Tatjana zaljubljena je u konjičkog oficira Dmitrija, ali događaji dobijaju katastrofalni preokret stavljajući njihovu romansu i živote u opasnost.

Proleće 2016.
Nakon što je otkrila da je muž vara, Kiti je rešila da pobegne iz Londona u malu brvnaru u Americi, koju je nasledila od pradede. Tamo, na obalama jezera Akanabi, ona otkriva veličanstveni medaljon i kreće na putovanje koje će spojiti prošlost i sadašnjost u nezaboravnoj ljubavnoj priči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *