MOMCIMA KOJE SAM VOLELA – Dženi Han

Još jedna knjiga koju sam progutala za dva dana. Tačnije, kad se sve spoji, za par sati. Sinoć kad sam je dohvatila bila sam na manje od polovine, i onda bam, gotovo, i shvatim da sam čitala četiri sata bez prestanka, do tri ujutru. Jednog ću dana poptuno oslepeti.

UKRATKO

Lara Džin je tinejdžerka koja u staroj kutiji za šešire čuva pet ljubavnih pisama, po jedno za svakog momka kog je volela. Nikada nije imala nameru da njene simpatije pročitaju ta pisma… ali ih je neko krišom poslao i pisma su dospela u njihove ruke.
Kada bivši momak njene sestre i najpopularniji dečko u njenoj školi dobiju svoja pisma, ljubavni život Lare Džin će iz nepostojećeg preći u vrlo komplikovan.

UTISCI O KNJIZI

Jao, ljudi, ja sam se zaljubila. 😀 Autorka je toliko dobro odradila posao, da sam se u Pitera Kavinskog zaljubila sa istim žarom kao i Lara Džin. Čak i pre nje! 😀 Na stranu to što je lik iz knjige… i srednjoškolac. 😀

U svakom slučaju, ovako duhovitu i simpatičnu knjigu dugo nisam pročitala. I sad sam tužna što ću na nastavak priče i Pitera Kavinskog morati da čekam do sledeće godine 😀

Lara Džin je duhovita i zbunjena i potpuno otkačena, njena mlađa sestra Kiti presmešna… Dženi Han je sve odradila kako treba, obraćana je pažnja na detalje, na priču svakog lika… Možete da se saživite sa njima. Definitivno jedan od boljih romana koje sam ove godine pročitala, a imaaa ih dosta na tom spisku.

Ovo je prvi roman iz trilogije koja nosi isto ime, a iz izdavačke kuće Urban Reads su najavili preostala dva dela za 2018. godinu I JEDVA ČEKAAAAM. (zamislite ovde onaj smajlić sa srcima umesto očiju 😀 )

IZGLED / KORICE

Zamislite još nekoliko gore pomenutih emotikona 😀

Kao i sve naslovnice iz Urban Readsa, i ova je savršena. Zaljubila sam se na prvi pogled i čuvaću je kao oči u glavi, da se slučajno ne ošteti. 🙂

Original (koji možete videti na slici desno ili iznad, u zavisnosti od toga preko kog uređaja čitate ovaj tekst), ne može ni da priđe izdanju Urban Readsa.

ZAKLJUČAK

Preporuka, velika kao kuća! Pet zvezdica, naravski. 🙂

BOOK REVIEW:

Momcima koje sam volela Book Cover Momcima koje sam volela
Momcima koje sam volela
Dženi Han
Savremeni YA
Urban Reads
2017
288

Šesnaestogodišnja Lara Džin Song čuva svoja ljubavna pisma u kutiji za šešire koju joj je poklonila majka. Nisu to pisma koja su momci pisali njoj; to su pisma koja je ona pisala momcima. Po jedno za svakog momka koga je volela – ukupno pet. A kad Lara Džin piše, ona piše i srcem i dušom i stavlja na papir sve one reči koje nikada ne bi izgovorila naglas… jer ta pisma su ionako samo za njene oči. Sve dok ih jednog dana neko krišom ne pošalje, i njen se ljubavni život ne izmeni iz korena...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *