HILJADU NJEGOVIH POLJUBACA – Tili Kol

UKRATKO

Popi je imala pet godina kada je Runeu pružila ruku i njih dvoje postali su nerazdvojni. Od tog trenutka bili su Popi i Rune, Rune i Popi, najbolji prijatelji zauvek. Povezanost koju su imali dovela ih je do njihovog prvog poljupca, jednog dana ispod trešnjinog drveta. A onda su ih brojali i brojali… sve dok Rune nije morao da vrati u Norvešku.

Nekoliko godina kasnije vratio se u kuću do njene, ali… to više nije bio Rune koji je otišao. Bio je to Rune kog Popi nije poznavala. I tek tako, njih dvoje postali su stranci.
UTISCI O KNJIZI

Marija @hopeless.romance.readaholic retko kad preporuči knjigu koja postoji i u srpskom izdanju, ali kad preporuči znam da moram da pogledam o čemu se radi. Sa Kolin Huver po njenoj preporuci nije bilo greške, pa sam bez razmišljanja kupila i ovaj roman. Jesam li se pokajala? Ne, nisam.

Ipak, nisam dobila ono što sam očekivala. A očekivala sam sladunjavu, tinejdžersku, ljubavnu priču. “Hiljadu njegovih poljubaca” je mnogo više od toga. Raspala sam se od plakanja već na stotoj strani. I onda sam prestala da brojim koliko sam još puta popustila pred naletom suza. Toliko emocije u dušama sedamnaestogodišnjaka, toliko dirljivih momenata, scena… nisam bila pripremljena ni za šta od toga. I drago mi je što nisam, jer sam tako ovaj roman osetila u potpunosti.

Iskreno, sam kraj mi se nije dopao. Ima nečeg morbidnog u njemu, ali neću širiti priču jer kod mene je prosto tako – ne želim da svojim utiscima pokvarim čitanje nekome ko tek planira da dohvati ovaj roman.

IZGLED / KORICE

Da nisam videla Marijinu preporuku, sigurno bi me bar korice privukle! Toliko su slatke da je nemoguće ne primetiti ih. Vulkanove su mi lepše i od originala, ali i od svih ostalih izdanja na koja sam naišla na Goodreads-u.

ZAKLJUČAK

Ukoliko ste ljubitelj Young adult žanra i volite priče koje se ne završavaju onako kako očekujemo, preporučujem. Zbog tog kraja (koji je bio mnogo, mnogo drugačiji od onoga što sam ja očekivala x 2), dala sam mu četiri zvezdice, iako sam, moram priznati, po završetku bila na ivici da ocenim sa tri. Dobro je što sam sačekala da mi se ohladi glava, jer definitivno zaslužuje više od trojke.

MOŽDA VAS ZANIMAJU UTISCI O:

BOOK REVIEW

Hiljadu njegovih poljubaca Book Cover Hiljadu njegovih poljubaca
Tili Kol
YA, književnost za mlade
Vulkan izdavaštvo, YA Vulkan
2020
288

I OD TOG DANA, TO SMO BILI POPI I JA. NAJBOLJI PRIJATELJI ZAUVEK.

Poljubac traje samo trenutak. A hiljadu poljubaca je za ceo život. Jedan momak. Jedna devojka. Povezanost koja je nastala u trenu i večna je. Ljubav koju ni vreme ni razdaljina ne mogu da slome. Ljubav koja nema kraja, ili tako bar oni veruju.

BAR SAM TAKO MISLIO. SMEŠNO JE KAKO SE SVE MENJA.

Kada se sedamnaestogodišnji Rune Kristijansen vratio iz Norveške u uspavani gradić Blosom Grouv u Džordžiji, razmišlja o susretu sa drugaricom iz detinjstva Popi Ličfild. Njihov prvi susret nakon mnogo godina nije prošao kako je Rune očekivao, postali su dva stranca koji ne mogu jedno drugom ništa da kažu. Zašto mu je Popi, koja je nekada imala polovinu njegovog srca uz obećanje da će ga verno čekati da se vrati, okrenula leđa bez ijedne reči objašnjenja. Njeno ćutanje slomilo mu je srce. Može li ga ponovo sastaviti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *