DAN NULTI – Nenad Mitrović

UKRATKO

Irena, prelepa prostitutka dovedena iz ruralne Ukrajine, odlučuje da pobegne od brutalnih gangstera sa Novog Beograda, kako bi doživela barem neki trenutak sreće i uzbuđenja u gradu koji nije ni stigla da upozna.

U svojim tajnim izlascima ona upoznaje sasvim neobične ljude, koji uspevaju da ulepšaju i razvedre njen sumorni život. Njena kratka sreća naglo se prekida kada je vlasnici pronalaze u diskoteci, a Irena će kao kaznu doživeti možda i goru sudbinu od prisilnog prodavanja tela.

KO JE UBIO MLADU DEVOJKU I OSTAVIO NJEN LEŠ NA OBALI?

Ovo pitanje će sebi iznova i iznova postavljati policijski službenik Žarko Obradović, a zajedno sa njim i devojčina porodica, policijski tim, ali i čitava javnost Srbije željna krvi i misterije.

Na čitaocima je da nakon svih uzbuđenja i preokreta sami odluče da li je DAN NULTI trenutak kada je ubijena jedna nevina devojka ili onaj tren u prošlosti kada je zlo začeto…
UTISCI O KNJIZI

Sinopsis ove knjige me je kupio na prvu. Čim sam ga pročitala, znala sam da želim da pročitam i čitavu priču. Znam da su nas velike izdavačke kuće naučile da budemo skeptični sa domaćim autorima i tužno je što ovakvi romani prođu neprimećeno pored svetskih trilera i misterija, iako su možda čak i bolji.

“Dan Nulti” ima 388 strana, a nijedan deo ove priče nije dosadan i naporan za čitanje. Nema onoga “čekam trenutak kada će postati zanimljivo” ili nekih delova koji na kraju ispadnu potpuno nebitni za tok radnje, ali su tu da popune strane. Napet je i drži pažnju od prve do poslednje rečenice. Tera vas na razmišljanje, tera da uskočite u kožu inspektora Žarka Obradovića, da zajedno sa njim pratite tragove, stvarate teorije i tražite ubicu. Baš kako treba da bude u svakom dobrom trileru.

I onda na kraju, bar još pet minuta zurite u zatvorenu knjigu i pokušavate da dođete sebi.

IZGLED / KORICE

Skroz na mestu, u savršenom skladu sa pričom. Dopadaju mi se.

ZAKLJUČAK

Ukoliko ste ljubitelji ovog žanra, nemojte propustiti. Od srca preporučujem. Pet zvezdica.

MOŽDA VAS ZANIMAJU UTISCI O:

BOOK REVIEW

Dan nulti Book Cover Dan nulti
Nenad Mitrović
Triler, misterija
Argus Books & Magazines
2019
388

Irena, prelepa prostitutka dovedena iz ruralne Ukrajine, odlučuje da pobegne od brutalnih gangstera sa Novog Beograda, kako bi doživela barem neki trenutak sreće i uzbuđenja u gradu koji nije ni stigla da upozna. U svojim tajnim izlascima ona upoznaje sasvim neobične ljude, koji uspevaju da ulepšaju i razvedre njen sumorni život. Njena kratka sreća naglo se prekida kada je vlasnici pronalaze u diskoteci, a Irena će kao kaznu doživeti možda i goru sudbinu od prisilnog prodavanja tela.

KO JE UBIO MLADU DEVOJKU I OSTAVIO NJEN LEŠ NA OBALI REKE?

– pitanje je koje će sebi iznova i iznova postavljati policijski inspektor Žarko Obradović, a zajedno sa njim i devojčina porodica, policijski tim, ali i čitava javnost Srbije, željna krvi i misterije. I dok se nižu dani istrage puni opasnosti i zloslutnih događaja, inspektor Žarko otkriva da je uvučen u vihor mafijaške i političke igre koju njegova karijera (a ni on sam?) gotovo zasigurno neće preživeti, dok gorko shvata da je rešenje zločina sve dalje i dalje od njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *